Artiest

Bingo Players

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Bingo Players
Bingo Players is een producers- en dj act uit Nederland bestaande uit Paul Bäumer en Maarten Hoogstraten begonnen in 2006. De uit het oosten (Almelo) afkomstige producers scoren de eerste jaren veel hits in de clubs in Nederland en daarna het buitenland. De eerste single die op 3FM te horen is, is 'Cry' (Just A Little), waar een sample in zit van zangeres Brenda Russel.

From The East

Voor Serious Request 2012, dat plaats vindt in Enschede, neemt 3FM dj Michiel Veenstra het iniatief om Bingo Players, samen met Ilse DeLange en Eddy Zoëy een nummer op te nemen. Hieruit ontstaat het nummer 'Needin' The Love'.

Nummer-1 in Engeland

In januari 2013 scoren Bingo Players een nummer-1-hit in Engeland met het nummer 'Get Up (Rattle)' in samenwerking met de groep Far East Movement. Het is op dat moment voor het eerst sinds jaren dat een Nederlandse act op nummer-1 staat in het buitenland. 

Overlijden Paul Bäumer

Na een kort ziekbed overlijdt in december 2013 Bingo Player Paul Bäumer nadat bij hem in de zomer van 2013 kanker werd geconstateerd. Dat betekent niet het einde van Bingo Players, want in januari 2014 kondigt Maarten Hoogstraten aan alleen verder te gaan.

Tracks van Bingo Players