Artiest

Emiliana Torrini

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Emiliana Torrini
Emilíana Torrini is een IJslandse zangeres, bekend door haar debuutalbum Love in the Time of Science (1999). In 2008 verschijnt Me and Armini.

Haar vader Davide Torrini is Italiaans en heeft een bekend Italiaans restaurant in Reykjavik, haar moeder komt uit IJsland. Emiliana Torrini groeit op in de IJslandse hoofdstad Reykjavik waar ze op haar zevende sopraan wordt bij een koor.

Zangwedstrijd

Al op haar vijftiende gaat ze bij een operaschool. Haar IJslandse doorbraak is op haar zeventiende als ze een zangwedstrijd voor scholen wint.

Fisherman’s Woman

Vijf jaar na haar goed ontvangen debuut album Love In The Time Of Science (1999) verschijnt op het Rough Trade label, het vervolg: getiteld Fisherman’s Woman

Radiostilte

Mede verantwoordelijk voor de vijf jaar durende radiostilte tussen de albums zijn problemen tussen Torrini en haar eerste platenmaatschappij One Little Indian.

Lord of the Rings

Tussen de eerste twee albums in werkt ze mee aan enkele lucratieve zijprojecten. Zo heeft ze een bijrol in Lord Of The Rings: The Two Towers Of Science, waar ze ook het nummer 'Gollum’s Song' voor aflevert.

Kylie Minogue

Daarnaast schrijft ze een dance-nummer voor Kylie Minogue. Het nummer 'Slow', de eerste single van Kylie’s album Body Language, wordt een hit. Ook gaat Torrini op tournee met Thievery Corperation.

Me And Armini

De IJslandse zangeres wiens muziek een ongebruikelijke mix van folk, electronica, pop/rock en triphop herbergt, wacht tot 2008, met het uitbrengen van een volgend album. Me And Armini verschijnt in de nazomer van dat jaar.

Tracks van Emiliana Torrini