Artiest

Years & Years

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Years & Years
Het Britse trio Years & Years maakt sinds 2010 elektronische popmuziek. De groep ontstaat wanneer Mikey Goldsworthy van Australië naar Engeland verhuist en Emre Turkmen online ontmoet. Kort daarna voegt ook zanger Olly Alexander zich bij de band.

In 2012 brengt Years & Years hun eerste single uit: 'I Wish I Knew'. De jaren daarop volgen meer singles, zoals 'Traps' en 'Real'. Hun debuut EP komt uit in de zomer van 2014. De plaat krijgt de titel 'Take Shelter' en scoort goed, want hij belandt bovenaan de UK Singles Electronic Chart.

BBC's Sound Of 2015

De Londense act begint het jaar 2015 goed. Zo krijgen ze van de BBC de titel 'Sound Of 2015' toegeschoven. Dit betekent dat de BBC veel van hen verwacht in het nieuwe jaar. Artiesten die deze titel eerder krijgen zijn Sam Smith (2014), HAIM (2013), Michael Kiwanuka (2012), Jessie J (2011) en Ellie Goulding (2010). De lijst gaat terug tot het jaar 2003, toen won 50 Cent.

'King'

Begin 2015 komt het nummer 'King' uit, dat de groep veel prijzen oplevert. Ook kondigen de mannen aan dat hun debuutalbum Communion heet en later het jaar verschijnt. Dat album wordt het snelstverkopende in 2015 van een Britse band. De volgende singles die uitkomen zijn 'Shine' en 'Eyes Shut'. De bijbehorende clip van 'Eyes Shut' is opgenomen in Sofia, in de video ontdekt de band een postacopalyptische wereld.

Nummer 2

In septerber 2016 komt het nummer 'Meteorite' uit, dat gebruikt wordt in de film Bridget Jones's Baby. De eerste single van het tweede album van Years & Years heet 'Sanctify'. Zanger Olly vertelt dat zijn inspiratie voor het nummer komt uit ervaringen die hij had met mannen die zeggen hetero te zijn, maar andere verlangens hebben die ze niet gemakkelijk omarmen.