Artiest

KT Tunstall

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. KT Tunstall
Schotse singer/songwriter met Chinees bloed. KT Tunstall debuteert in 2005 met haar album Eye To The Telescope en haar single 'Black Horse & The Cherry Tree'. Met 'Suddenly I See' scoort ze een grote hit in Nederland.

KT Tunstall (Kate) wordt bij haar geboorte geadopteerd door Schotse ouders. Ze groeit op in een het universiteitsstadje St Andrew's. 

Muziek

Muziek was niet echt gewoon in het huisgezin tot haar oudere broer metal ontdekte. Kate luisterde mee door de deur als haar broer zijn muziek weer eens hard aan had staan. Ze leert onder andere piano en fluit spelen. 

Schrijven

Rond haar zestiende begint ze met het schrijven van eigen nummers en leert ze zichzelf gitaar spelen. Ze krijgt een beurs voor een Amerikaanse Universiteit en vertrekt naar Connecticut. Hier vormt ze haar eerste band: The Happy Campers.

Studio

Een flink aantal jaren en een aantal bands verder besluit ze zich te vestigen in Londen. Hier begint ze samen met een aantal songwriters nummers te schrijven. Ze duikt de studio in met producer Steve Osborne die onder andere met U2 heeft gewerkt. Hieruit komt het album Eye To The Telescope, vernoemd naar de nacht dat ze samen met haar vader en broers kometen ging kijken.Oi Va VoiVoordat ze met Eye To The Telescope haar solodebuut maakt, gaat ze nog op wereldtournee met Oi Va Voi, de band waar ze in 2003 ook mee samenwerkte aan het album Laughter Trough Tears

Hits

Van het album Eye To The Telescope slaan 'Black Horse & The Cherry Tree' en vooral 'Suddenly I See' aan in Nederland.

Nieuwe plaat

Nadat KT Tunstall in 2006 het tussenalbum KT Tunstall's Acoustic Extravaganza, vol covers en sessie-tracks, heeft uitgebracht, gaat ze de studio in voor de opname van haar tweede studioplaat, getiteld Drastic Fantastic. 

Hold On

Drastic Fantastic verschijnt in september 2007 en wordt voorafgegaan door de single 'Hold On', die in augustus 2007 uitkomt. Het nummer is op 12 juli voor het eerst te horen op de Engelse radio.