Artiest

A+

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. A+
Amerikaanse rapper die in 1999 met 'Enjoy Yourself' een nummer 1-hit in Nederland scoort.
Andre Levin. Zo wordt hij geboren in 1983 in de wijk Hempstead in New York. Al vanaf zeer jonge leeftijd is A+ bezig met het beoefenen van de rap-kunst. Op 9-jarige leeftijd heeft Andre zijn moeder al meerdere malen tot waanzin gedreven met zijn gerap. Zij besluit hem maar eens naar een talentshow te sturen.

Platendeal

Ze spreekt met Andre af dat wanneer hij bij de beste vijf zit, hij dan zoveel mag rappen als hij maar wil. Andre´s moeder is er immers van overtuigd dat het hem toch nooit zal lukken. Maar warempel, kleine Andre wint de talentenjacht. Drie jaar later wint hij ook nog eens een door Def Jam gesponsorde jam-competitie. Hiermee scoort hij een platendeal.

Gastbijdragen

In 1996 verschijnt het debuutalbum van A+. En alsof het nog niet genoeg is om op je 13e al een heel album uit te brengen, krijgt hij ook nog gastbijdragen van onder andere Q-Tip, Mobb Deep en AZ. Van zijn album The Latch Key Child komt een single uit die de titel 'Enjoy Yourself' meekrijgt. Het liedje wordt een grote hit en staat hier in Nederland lange tijd op nummer 1 in de Mega Top 100.

Tracks van A+