Artiest

Motels

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Motels
The Motels ontstaat in 1972 in Los Angeles met als frontvrouw Martha Davis. In 1982 breekt de new waveband door in Amerika met ‘Only The Lonely’. In Nederland scoort de band een hit met ‘Suddenly Last Summer’ in 1983.

New wavescene in Los Angeles

Eind jaren ’70 heeft Los Angeles ook zijn eigen new wavescene. In de clubs doen een aantal bands het goed, waaronder The Beat, The Pop en The Motels. Frontvrouw Martha Davis heeft de band in 1972 al opgericht in Berkeley in Californië.

Contract bij Capitol Records en eerste hit

In 1979 pikt Capitol Records de band op. Binnen een week wordt het debuutalbum The Motels in elkaar gezet. Met de ballade ‘Total Control’ scoort de band een bescheiden hit in Amerika.

Nieuwe gitarist voor Careful

Martha Davis verslijt meerdere muzikanten door de jaren heen. Al na het debuutalbum wordt gitarist Jeff Jourard vervangen. Het album Careful volgt in 1980.

Apcalypso wordt All Four One

Het derde album Apocalypso wordt geweigerd door het label. De gitarist wordt vervangen en het album wordt opnieuw opgenomen, dit keer met de titel All Four One. In Amerika bereikt de single ‘Only The Lonely’ de top 10.

'Suddenly Last Summer'

In Nederland wordt ‘Suddenly Last Summer’ van het album Little Robbers een hit in 1983, het bereikt de elfde plek in de hitlijsten. De band gaat in 1987 uit elkaar. Martha Davis brengt in dat jaar haat solodebuut Policy uit.

Apocalypso toch uitgebracht

In 2011 wordt het album Apocalypso alsnog uitgebracht. Het brengt weer aandacht voor de band en ze gaan weer even touren. Na wederom een rustpauze komt de band in 2013 weer bij elkaar.

Tracks van Motels