Artiest

Lykke Li

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Lykke Li
Zweedse indie-pop zangeres. Haar eerste album komt uit in 2008 en heet Youth Novels. Daarop staat de single 'Little Bit'.

De Zweedse indie-pop zangeres Lykke Li wordt geboren als Li Lykke Timotej Zachrisson op 18 maart in 1986.

Reizen

Ze groeit op bij artistieke hippie ouders, moeder is fotograaf en vader muzikant. Op haar vijfde begint ze met ballet. Ze blijft jaren gefocust op dansen maar is ook al vroeg bezig met muziek maken. Met haar ouders woont ze op verschillende plekken. Zo verhuist het gezin, als Lykke Li zes is, naar Portugal waar ze aan aantal jaar blijven. En ze reist vijf winters met haar moeder door India om het gebied te fotograferen.

Youth Novels

De EP Little Bit komt op haar eigen label LL Recordings uit in 2007 gevolgd door het album Youth Novels (2008). De EP en het album zijn beide geproduceerd door Bjorn Yttling van Peter, Bjorn & John. ‘Little Bit’ is de eerste single van het album.

Wounded Rhymes 

Eind februari 2011 verschijnt het tweede studioalbum van Lykke Li. De eerste single is 'Get Some', maar krijgt niet veel airplay in Nederland. Half januari verschijnt de single 'I Follow Rivers'. In het festivalseizoen van 2011 verschijnt een remix van haar nummer 'I Follow Rivers (Magician Remix)'. Deze wordt een grote hit in België.

Acteerwerk

Naast zangeres is Lykke Li ook actrice. In 2014 maakt ze haar acteerdebuut in de crime-film Tommy. De film is te zien in diverse filmhuizen in Scandinavie. Datzelfde jaar verschijnt ook haar derde album, I Never Learn, een break-up album van ijzige schoonheid.