Artiest

The Pussycat Dolls

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Pussycat Dolls
Oorspronkelijk een succesvolle theatergroep, beginnen The Pussycat Dolls in 2003 een nieuw leven als band. De groep van zes vrouwen komt in 2005 met de eerste single 'Don't Cha', waarop ook Busta Rhymes te horen is.

Debuut

De groep debuteert in 1995 in de Viper Room van Johnny Depp als een cabaretesk zang / dansgezelschap met een kinky kantje. Vele bekende celebs hebben sindsdien een gastrolletje vervuld in de samenstelling van de groep.

Sterren

Sterren als Christina Applegate, Gwen Stefani en Christina Aguilera maken hun opwachting in de samenstelling van de Pussycat Dolls. Ook Carmen Electra, echtgenote van Dave Navarro (Red Hot Chili Peppers, Jane's Addiction) en vooral bekend als voormalige Baywatch babe, maakt in de beginjaren deel uit van de groep.

PCD

Hun debuutalbum, PCD, komt in de zomer van 2005 uit. De groep heeft veel succes met singles 'Don't Cha' (waarop ook Busta Rhymes te horen is), 'Stickwithu', 'B.E.E.P', 'Buttons' en 'I Don't Need A Man'. In de clip van dit laatste nummer is leadzangeres Nicole Scherzinger voor het laatst te bewonderen. Zij geeft de voorkeur aan een solo-carrière.

Doll Domination

Met die solo-carrière loopt het in 2008 nog niet al te soepel. Nummers die voor het solo-album van Scherzinger bedoeld zijn, worden opnieuw opgenomen met de rest van de Dolls en belanden uiteindelijk op het tweede Pussycat Dolls album Doll Domination.

Hoewel het album in de eerste week al 79.000 keer over de toonbank gaat, is het in 2008 uitgebrachte Doll Domination geen groot succes. De singles 'When I Grow Up', 'Bottle Pop', 'Whatcha Think About That' en 'I Hate This Part' blijken niet sterk genoeg om een succesvol tweede album te kunnen dragen.

Personele strubbelingen

De terugkeer van Scherzinger heeft niet voor iedereen een positief gevolg. Niet alle leden van de Dolls gaan goed door één deur. Maar omdat vooral Scherzinger het bekende gezicht van PCD is, valt vaker het doek voor de andere partij. Met vele personele wisselingen als gevolg.

In maart 2011 verschijnt het bericht dat er audities gehouden zullen worden om nieuwe bandleden te vinden. Vooralsnog wachten we op nieuw materiaal van deze samenstelling.

Tracks van The Pussycat Dolls