Naar homepage
Artiest

Lemonheads

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Lemonheads

Amerikaanse surfband die in 1984 in Boston wordt opgericht. In Nederland breken The Lemonheads door met de Simon & Garfunkel-cover 'Mrs. Robinson'.

Al hoewel de band bij de oprichting in 1984 uit vier leden bestaat, is zanger/gitarist Evan Dando The Lemonheads. Na de diploma-uitreiking neemt het trio zijn eerste e.p. op: Laughing All the Way to the Cleaners.

De e.p. wordt in eigen beheer uitgebracht en trekt de aandacht van het indie label Taang!. Op dit label verschijnt in 1987 Hate Your Friends Een jaar later is het tijd voor Creator.Twee lp's later verschijnt It's A Shame About Ray. Het nog geen dertig minuten durende album blijkt een klassieker. Wanneer de Simon & Garfunkel-cover 'Mrs. Robinson' een radiohit wordt, krijgt het ook een plekje op het album.

Evan Dando weet het succes vast te houden met Come On Feel The Lemonheads (1993), maar Car Button Cloth valt commercieel als artistiek gezien. Platenmaatschappij Atlantic beëindigt het contract met The Lemonheads en brengt in 1998 een best of album uit: The Best Of The Lemonheads: The Atlantic Years.

Tracks van Lemonheads