Artiest

Sander Kleinenberg

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Sander Kleinenberg
Sander Kleinenberg is een Nederlandse DJ en producer, die ook wel bekend staat onder zijn artiestennaam 5K.
Sander Kleinenberg is een DJ van Nederlandse bodem. Hij wordt geboren in 1971 te Delft. Op zijn zevende verhuist hij naar Almelo, waar hij op zijn zeventiende voor het eerst begint met plaatjes draaien. 

Eerste singles

Na zijn eerste paar optredens in Nederland, wordt hij ook gevraagd voor clubs in Duitsland. Waarna hij zijn eerste platen bij verschillende labels onder verschillende namen uitbrengt. Bij Wonka (België) brengt hij in 1993 zijn eerste single 'Bombay' uit, samen met een paar vrienden onder de naam Free Frogs. Bij Polygram Frankrijk brengt hij een album onder de naam 'Melk' uit. In 1996 verhuist hij naar Den Haag, waar hij vervolgens zijn meeste platen uitbrengt bij Deal Records. 

4 Seasons

Sanders krijgt groot succes met zijn '4 Seasons'-serie. Hiermee breekt hij ook door in het Verenigd Koninkrijk. 

Prijzen 

Sander Kleinenberg wint verschillende prijzen. Waaronder de 'Best European DJ' tijdens de Winter Music Conference. 

Sensation

Nadat Sander in 2006 een burn-out kreeg en veel optredens moest afzeggen, maakt hij niet veel later een comeback met het themanummer van Sensation 2006: 'This Is Sensation'. 

This Is Sander Kleinenberg

 Sander brengt in 2007 zijn mixalbum This Is Sander Kleinenberg uit. Gevolgd door This Is Sander Kleinenberg 2 die in 2009 verschijnt. 

This is Our Night

In 2010 brengt Sander zijn zevende album uit, genaamd: This Is Our Night. 

Jamie Cullum 

Sander maakt eind 2010 het nummer 'Remember When', samen met de Britse zanger Jamie Cullum. Deze samenwerking komt op een bijzondere manier tot stand. Sander raadde gewoon het meest voor de hand liggende e-mailadres van Jamie, en het klopte ook nog eens. Waarna hij gewoon netjes antwoord kreeg en de heren vervolgens zijn gaan samenwerken aan het nummer 'Remember When'.