Artiest

Allah-Las

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Allah-Las
Allah-Las is een vierkoppige Californische band die zomerse surfpop met invloeden uit de jaren zestig maakt. Ze weten retro knap te verpakken in aanstekelijke popliedjes met spannende hooks. Hoewel het viertal al sinds 2008 samen muziek maakt, verschijnt het titelloze debuutalbum in oktober 2012.

Miles Michaud, Pedrum Siadatian, Spencer Dunham en Matthew Correia leren elkaar kennen in de bekende platenwinkel Amoeba in Los Angeles, waar drie van de vier heren op dat moment werken. Ze luisteren er de hele dag door naar obscure, psychedelische sixtiesplaten en ontwikkelen zo een voorliefde voor die muziek. Vanaf dat moment maken ze veel muziek samen en besluiten ze een band te vormen.

Samenwerking met Nick Waterhouse

Voor de debuutplaat werken de heren van Allah-Las met Nick Waterhouse. Ze nemen samen het nummer 'Don't You Forget It'op voor Record Store Day en Nick Waterhouse neemt de productie van debuut Allah-Las op zich. Het analoog opgenomen album verschijnt in oktober 2012 en staat vol met rollende orgeldeuntjes en schurende gitaren. De eerste single is 'Tell Me (What's On My Mind)'.

Tracks van Allah-Las