Artiest

Matt Simons

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Matt Simons
Matt Simons is een Amerikaanse singer/songwriter die begin 2013 onverwachts een hit scoort in Nederland met ‘With You’. Hij heeft het succes grotendeels te danken aan de soap Goede Tijden Slechte Tijden, waarin het nummer te horen is.

Matt wordt op 20 februari 1987 geboren in Brooklyn, New York City. Al vanaf jonge leeftijd is hij bezig met muziek, en op 21-jarige leeftijd besluit hij een professionele richting op te gaan met zijn muzikale carrière. Matt studeert aan het conservatorium, waar hij wordt opgeleid tot jazzsaxofonist. Uiteindelijk combineert hij zijn eigen muziek met het schrijven van nummers voor andere artiesten. Met single 'With You' breekt hij in 2013 definitief door. 

GTST

‘With You’ is te horen in GTST tijdens een dramatische ziekenhuisscène. Het nummer maakt zoveel los dat het vrijwel meteen in de hitlijsten terecht komt. Het is terug te vinden op zijn album Pieces. Het album verschijnt in Nederland in april 2013. 'Miss You More' en 'Emotionally Involved' zijn de volgende singles van het debuutalbum.

'Catch & Release'

Anderhalf jaar na het verschijnen van zijn debuutalbum brengt Matt zijn tweede plaat Catch & Release op de markt. De gelijknamige single komt in september 2014 uit. Begin december van datzelfde jaar doet de zanger een kleine tour in Nederland. Hij gaat dan onder meer bij de Melkweg en TivoliVredenburg langs.