Artiest

Rammstein

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Rammstein
Rammstein is een band uit het voormalige Oost-Berlijn dat shockeert en elke keer weer het randje opzoekt.

Het begin

Een succesvolle aanpak, zo blijkt. 'Sonne', 'Ich Will' en 'Mutter' zijn hits die aantonen dat de Duits gezongen shockrock van Rammstein ook een plaats heeft in de internationale hitlijsten.Rammstein wordt in 1993 in Oost-Duitsland opgericht. Al snel wordt er een nieuwe muziekterm in het leven geroepen: showmetal. In 2001 breekt de band bij het grote publiek in Nederland door met de single 'Sonne' en het album Mutter. Behalve 'Sonne' verschijnen ook 'Links 234', 'Ich Will', 'Mutter' en 'Feuer Frei' op single.

Bizar

In 2002 sluiten de heren van Rammstein Pinkpop op spectaculaire wijze af. In datzelfde jaar leveren ze met het nummer 'Feuer Frei' een soundtrack af voor de Vin Diesel film Tripple X.Gedurende 2003 is de band veel bezig met optreden. Ook leveren ze een kleine bijdrage aan Marilyn Mansons single 'Mobscene'. Voor de opnames van hun nieuwe album besluit de band het zuiden van Spanje op te zoeken.Eind 2003 staat een Duitse kanibaal in het nieuws. Als serieuze hommage op het bizarre nieuwsverhaal brengt Rammstein de single 'Mein Teil' (Mijn Lid) uit.

'Amerika'

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de release van hun nieuwe album 'Reise' in volle gang. Terwijl het album in Zweden wordt afgemixt, zijn de bandleden bezig met de opnames van de videoclips voor de singles. de 'Mein Teil' clip wordt opgenomen op verschillende locaties in Berlijn. Voor de clip van 'Amerika' wordt er 240 ton as gestort op het terrein van een oude chemische fabriek, om zo een maanlandschap te simuleren.Het album 'Reise Reise' komt op 27 september 2004 uit. De single 'Amerika' volgt op 4 oktober 2004. Rammstein staat op 4 en 5 november 2004 in Ahoy Rotterdam.

Provoceren

De Duitse mannen produceren plaat na plaat, zonder enige tegenslag, want ze blijven binnen de scene erg populair. In 2005 komt Rosenrot in de winkels te liggen en in 2006 komt Rammstein met het live album Völkerball. Liebe Ist Für Alle Da komt in 2009 uit. Met de eerste single 'Pussy' weten de heren flink te provoceren. De clip bevat namelijk pornografische beelden die niet voor de jonge kijkers geschikt zijn.

Staatsvijand

In 2010 wordt door de pers naar buitengebracht dat Wit-Rusland in Rammstein een staatsvijand ziet. De Maatschappelijke Raad voor de Zeden, gesteund door de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko roept de band officieel tot staatsvijand uit.