Naar homepage
Artiest

MC Hammer

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. MC Hammer

Amerikaanse rapper die in de jaren '90 een aantal grote hits scoort waaronder de nummer 1-hit 'U Can't Touch This'. 'Have You Seen Her' en 'Pray' halen beide de Top 3. 'Addam's Groove' is een bijdrage aan de film Adam's Family.

MC Hammer wordt in 1962 als Stanley Kirk Burrell geboren in Oakland. Hij groeit op in een arme buurt als kind in een religieus gezin.

Eerste rapalbum

In 1987 verschijnt zijn eerste rapalbum. Dit album verkoopt MC Hammer zelf vanuit zijn eigen auto en in kleine platenzaken in de binnenstad van Oakland. In totaal worden er enkele tienduizenden exemplaren verkocht en dit relatieve succes bezorgt MC Hammer een contract bij platenmaatschappij Capitol.

Succes

Zijn echte debuutalbum komt uit in het begin van 1989. Let's Get It Started verkoopt goed, maar de doorbraak komt achterin het jaar 1989 met het album Please Hammer, Don't Hurt 'Em. Op dit album staan de grote hits 'U Can't Touch This', 'Have You Seen Her' en 'Pray'. 

Bankroet

In 1997 wordt Hammer bankroet verklaard. Hij wil zijn muzikale kwaliteiten voortaan alleen nog maar inzetten om God te prijzen. In oktober 2011 maakt MC Hammer bekend dat hij later dat jaar zal komen met een nieuwe zoekmachine voor het internet. Daar is echter nooit meer iets van vernomen.

Na zijn bankroet blijft MC Hammer het opnieuw proberen. De albums Family Affair (1998), Active Duty (2001), Full Blast (2004), Look, Look , Look (2006) en DanceJamTheMusic(2009) volgen nog. 

Tracks van MC Hammer