Artiest

Limp Bizkit

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Limp Bizkit
Amerikaanse band die rap en rock combineert. In de zomer van 2000 scoort Limp Bizkit een Top 10-hit met 'Take A Look Around'. Zanger Fred Durst heeft een eigen label en is ontdekker van o.a. Staind. Eind 2001 stapt Wes Borland op. Twee jaar later verschijnt Bipolar. Op 15 juni staat Limp Bizkit op het Fields of Rock festival in Nijmegen.

Korn-Kloon

In 1999 in eerste instantie bekend geworden als Korn-kloon, maar na verloop van tijd ontwikkelt Limp Bizkit zich totwereldberoemde crossoverband die de controverse niet schuwt.

Significant Other

Album Significant Other uit 1999 kenmerkt zich dan ook door de vooral voor vrouwen enigzins aanstootgevende teksten. Jongeren bombarderen zanger en voormalig tatoo-artiest Fred Durst echter tot groot voorbeeld. Tijdens Woodstock 99 is Limp Bizkit een van de grote succesnummers, ook al krijgt de groep aanvankelijk de schuld van de rellen die er op het festival uitbraken.

Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavoured Water

In 2000 verschijnt Limp Bizkit´s nieuwste album Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavoured Water, waarop de groep met de muzikaal gezien zeer uitgebalanceerde mix van rock, metal en vooral ook hiphop bewijst dat de groei er nog lang niet uit is. Begin 2003 verschijnt Bipolar. Voor de gitaarpartijen heeft Limp Bizkit hulp gekregen van Head, de gitarist van KoRn.

Zeroes

Tijdens de Zeroes brengt Limp Bizkit de albums New Old Songs, Results May Vary, The Unquestionable Truth (Part 1), en Greatest Hitz uit. In de Mega Top 50 scoren ze met singles geen hits meer. De groep breekt dan ook in 2005 tijdelijk met elkaar, omdat enkele leden van de band niet meer konden opschieten met zanger Fred Durst. Hij zou zich zo belachelijk gedragen waardoor andere bandleden niet meer langer met hem samen willen werken.

Concert opgedragen

In februari 2012 treedt Limp Bizkit voor het eerst sinds elf jaar weer op in Australie tijdens het Soundwave festival. De show wordt opgedragen aan de Australische Jessica Michalik. Zij was groot fan van de band, maar overleed nadat ze werd geplet in een mosh pit tijdens een concert.

Bandwisselingen

Nadat in 2005 de band al eens tijdelijk uit elkaar is gegaan, wordt in 2011 het album Gold Cobra uitgebracht. Dit album wordt vooral in de Europese goed ontvangen door de fans. Als in 2012 er onenigheden ontstaan tussen Fred Durst en DJ Lethal, besluit Lethal op te stappen. Volgens insiders ging de ruzie om drugs- en alcoholgebruik. DJ Lethal wordt vervangen door DJ Skeletor.