Artiest

Seasick Steve

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Seasick Steve
Steven Gene Wold, beter bekend als Seasick Steve, is een echte bluesman. Op zelfgemaakte instrumenten, zoals bijvoorbeeld een driesnarige gitaar, brengt hij rauwe bluessongs ten gehore die door merg en been gaan.

Dakloos

In 2006, op 65-jarige leeftijd, bracht Seasick Steve zijn debuutalbum, Dog House Music, uit. Erg laat, want al op veertienjarige leeftijd verliet Steven het ouderlijk huis om een bestaan als zwerver en muzikant op te bouwen. Hij verdiende zijn geld met af en toe een baantje en bluesoptredens. Bekend werd hij er niet van, maar op deze manier deelde hij wel in de jaren zestig het podium met grootheden Lightnin’ Hopkins en Johnny Lee Hooker. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum staat Seasick Steve al gauw voor zalen van minstens 10.000 man en op de hoofdpodia van de grotere festivals.

Three-String Trance Wonder

Tijdens een optreden bij Jools Holland, stelt Steve zijn ‘band’ voor. Hij begint bij de ‘Mississippi Drum Machine: Een omgekeerde kist die hij bespeelt als ware een percussiesectie. Vervolgens gaat hij verder met zijn bekende ‘Three-String Trance Wonder’: Steve’s gitaar met maar drie snaren, verantwoordelijk voor zijn rauwe bluesgeluid. Een ander instrument is de ‘One-String Diddley Bow’: Een gitaar met maar één snaar, die bespeeld dient te worden met een schroevendraaier.