Artiest

Baskerville

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Baskerville
Baskerville is het producersduo bestaande uit Thijs van der Klugt en Bart Possemis. Nog voordat hun eerste single 'Ready To Blow' echt uitkomt zijn ze in 2010 al toegevoegd aan de line-up van het internationale festival Sziget. In juni 2010 komt het eerste volledige album uit. 
Thijs van der Klugt en Bart Possemis verblijven in Haarlem en maken een mix van door hiphop, funk, rock geïnspireerde electro. In 2009 mixen ze zich wild, in 2010 krijgen ze meer voeten aan de grond.

Remixen

Het tweetal begint met het remixen van bestaande singles. De eerste plaat die ze onder handen nemen is 'Q & A' van Pete Philly & Perquisite. Vele remixen volgen, waaronder 'On My Shoulder' van The Do en 'I Wanna Rock' van Twisted Sister. Via internet komen deze tracks over de hele wereld terecht.

Eigen werk

Maar Thijs en Bart maken ook eigen muziek. In 2009 komt de eerste EP uit. Daarop staat ook de song 'Reloaded' dat het anthem wordt van het gelijknamige dancefestival in het Goffertpark in Nijmegen. Een jaartje later worden ze als eerste Nederlanders toegevoegd aan de line-up van het legendarische Sziget Festival in Boedapest.

'Ready To Blow'

In april 2010 komt de eerste officiële single van Baskerville uit, 'Ready To Blow'. Hiermee worden ze ook gekroond tot 3FM Serious Talent, waardoor ze een steun in de rug krijgen met airplay en aandacht op het radiostation. In juni 2010 komt het eerste album uit met gastoptredens van onder meer Pete Philly, Bob Rogers. 

Disco Biscuits 

In augustus 2010 verschijnt het eerste studioalbum van Baskerville, genaamd Disco Biscuits. Van dit album verschijnen de singles 'Ready To Blow', 'Devil's Town' en 'Our Racing Heart'.