Artiest

Intwine

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Intwine
Deze Nederlandse rockband scoort begin 2003 een hitje met 'Happy?'. De band is opgebouwd rondom Idols-kandidaat Roger. De bandleden hebben elk hun eigen muziekstijl hetgeen zorgt voor subtiele en minder subtiele invloeden op hun nummers.15779

Aruba

Bassist Touché en gitarist Jacob Streefkerk zitten samen op de middelbare school op het eiland St.Maarten. Ook spelen ze samen in een aantal succesvolle plaatselijke bandjes. In 2001 worden ze allebei aangenomen op de Rock Academy in Tilburg waar ze Roger Peterson ontmoeten. Roger, een singer/songwriter afkomstig van Aruba, heeft ook de vlucht over de oceaan gemaakt om een carrière in de muziek na te volgen.

Invloeden

De laatste toevoegingen aan de band zijn drummer Edwin Gielen en Jacob's klasgenoot gitarist Kevin Hissink. De band krijgt al snel de naam Intwine. De bandleden hebben allemaal verschillende muziekale invloeden variërend van rock tot latin, van funk tot calypso en van hip-hop tot reggae.

Vernieuwend

Het resultaat is volgens de band zelf pakkende rock met subtiele en minder subtiele invloeden van hun muziekstijlen wat de jongens "een vernieuwend en uniek geluid" geeft. Nederlandse platenmaatschappijen hangen allemaal eind 2002 met Intwine aan de telefoon om de band te tekenen. Dit alles omdat zanger Roger met het zeer succesvolle TV-programma Idols heeft meegedaan en eruit wordt gezet omdat hij weigert het (wurg)contract te tekenen.

Debuut

De gelukkige is Dureco en begin 2003 verschijnt 'Happy?'. Eind februari komt de debuutsingle op 45 binnen in de Mega Top 50. Voor de soundtrack van de film 'de Dominee' neemt Intwine het nummer 'Cruel Man' op. Het nummer is ook te horen in de film.

Tracks van Intwine