Artiest

Richard Ashcroft

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Richard Ashcroft
Voormalige zanger van The Verve die solo een hitje scoort met 'A Song For The Lovers'. Richard staat ook solo in het voorprogramma van Coldplay tijdens hun tournee van 2005.

Verve

Richard Ashcroft wordt op 11 september in 1971 in het plaatsje Billinge (England) geboren. Als Richard elf is, overlijdt zijn vader. In 1989 richt Richard The Verve op. Drie jaar later verschijnt 'All In The Mind', de eerste single. In totaal brengt de band drie cd's uit. A Storm In Heaven (1993) is het debuutalbum van The Verve en A Northern Soul (1995) de opvolger. Met Urban Hymns (1997) breekt de band door bij het grote publiek. 

Bittersweet Symphony

De single 'Bittersweet Symphony' haalt in vele Europese landen de Top 10 (mede door een Nike-commercial die het liedje gebruikt). In de Verenigde Staten haalt de single de 12e plek in de Billboard Hot 100. In Engeland komt de volgende single, 'The Drugs Don't Work', op 1 binnen en worden ook 'Sonnet' en 'Lucky Man' hits. Het succes van The Verve is van korte duur. In 1999 heft Richard Ashcroft zijn band op en gaat solo verder. Alone With Everybody verschijnt in 2000 en bevat het hitje A Song For The Lovers. 

Keys Of The World

Het album Human Conditions komt uit in 2002. Het album krijgt lovende kritieken. Daarna wordt het echter stil rond Ashcroft. Pas na een periode van 3 jaar komt er een nieuw album uit getiteld Keys Of The World. De eerste single van dit album is' Break The Night With Color'.

Tracks van Richard Ashcroft