Artiest

Audioslave

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Audioslave
Alternatieve rockband die het vervolg is op Rage Against The Machine. Audioslave bestaat uit drie ex-bandleden van Rage Against The Machine en Chris Cornell, de ex-zanger van Soundgarden. In 2002 verschijnt het titelloze debuutalbum van Audioslave. De eerste single is 'Cochise'.

In 2000 kondigt zanger Zack de la Rocha aan uit Rage Against The Machine te stappen. Zijn reden is het feit dat er geen muzikale risico´s meer werden genomen. In het blad Spin zegt De la Rocha hierover: Iedereen kon vantevoren al weten hoe een nieuwe plaat zou gaan klinken zelfs voordat je ´m gehoord had! Het jaar erop verschijnt het coveralbum Renegades en gaan de overige bandleden op zoek naar een nieuwe zanger.

Het wordt Chris Cornell, ex-zanger van Soundgarden (van o.a. 'Black Hole Sun'). Tom Morello: "We hebben (...) met heel wat vrienden gejamd waaronder Chris Cornell. De twee dagen die we met hem hebben doorgebracht waren ronduit grensverleggend." Het eerste album van de nieuwe band moet begin 2002 in de winkels liggen, maar Chris Cornell stapt in de lente op. Hij zegt dat het niet de kant op ging waar hij op hoopte. De breuk blijkt van korte duur, want in het najaar duikt het viertal opnieuwe de studio in.

Ze verkiezen Audioslave boven Civilian als bandnaam en titel van hun debuutalbum. De produktie van Audioslave staat op de CV van Rick Rubin (o.a. de Red Hot Chili Peppers, de Beastie Boys en Rage Against The Machine). 'Cochise' is de eerste single. De band schrijft historie in 2005 door als eerste Amerikaanse band een concert in de buitenlucht te geven op Cuba. Ook komt de band met een nieuw album, Out Of Exile, en een Europese tournee waarbij ook Nederland word aangedaan. De band durft het ook aan om Soundgarden en Rage Against The Machine covers te spelen.

Tracks van Audioslave