Artiest

Inner City

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Inner City
De groep die ervoor zorgde dat Detroit techno wereldwijd in de hitlijsten stond. Inner City is een project van Kevin Saunderson en Paris Grey. Saunderson is een house pioneer die samen met Juan Atkins en Derrick May de eerste techno releases uitbrengt onder namen als Reese, E-dancer en Essaray. Paris Grey zong diverse house klassiekers zoals “Don’t make me Jack’.

Innercity komt tot stand in 1987 als Saunderson in z’n schooltijd een plaat maakt waar hij vocalen bij nodig heeft. Terry Baldwin adviseert Kevin om Paris te vragen en zo ontstaat hun eerste single: ‘Big Fun’. Het wordt in 1988 op een verzamelalbum gezet (New dance sound of Detroit) en via de undergroundscène wordt het (niet alleen in Engeland) een grote hit.

Good Life

Datzelfde jaar komen ze nog met de opvolger ‘Good Life’.Hun debuut album Paradise is in Engeland een groot succes maar in Amerika en bijvoorbeeld Nederland doet de plaat weinig.Er volgt een remix album en in 1990 komen de eerste nieuwe singles als ‘Ain’t nobody Better’ en ‘Whatcha Gonna Do with my lovin’ die in de clubs veel gedraaid worden. Hun tweede album Fire flopt omdat Innercity van de platenmaatschappij een Amerikaans antwoord moet zijn op Soul II Soul.

Projecten

Er komt zelfs nog een derde (en laatste) album Praise, maar inmiddels is Kevin Saunderson zelf begonnen aan andere projecten (zoals The Reese Project). Hij maakt tot op de dag van vandaag vele remixen en 12’inches. En komt nog wel eens op een Nederlands dance feest als DJ opdraven. Van Paris horen we een stuk minder.

Tracks van Inner City