Artiest

Ruben Hein

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Ruben Hein
Nederlandse zanger en pianist die al een tijd meedraait in het jazzcircuit. Zo speelt hij mee in het kwartet van saxofonist Benjamin Herman. Het grote publiek leert hem kennen met zijn debuutalbum Loose Fit (2010).

Zijn debuutalbum wordt op 5 november 2010 uitgebracht op het label Blue Note. Hiermee komt Ruben Hein in een lange traditie van legendarische en internationale soulhelden te staan. In Nederland zijn maar weinig artiesten getekend bij dit prestigieuze label.

Niet alleen jazz

Ruben Hein is aan het conservatorium van Amsterdam opgeleid in de hoofdrichting jazz piano. Hij ziet zichzelf ook als zanger en is geen pianist die nu en dan een liedje zingt. 'Die verhouding is heel evenwichtig, fifty-fifty.' En het is echt niet alleen maar straight forward jazz wat hij speelt; zijn muziek hangt ergens tussen Bill Withers, Miles Davis en Radiohead in.

Platencontract

Tijdens zijn studie werkte hij onder meer bij de jazzband van cabaretier Hans Teeuwen en bij Pete Philly & Perquisite. Verder speelt hij onder meer bij The Amsterdam Jazz Orchestra en begeleidt hij zangeres Renske Taminiau. 

3FM Serious Talent 

In augustus 2010 wordt Ruben Hein 3FM Serious Talent met zijn single 'Elephants'. 

Loose Fit 

Loose Fit is het debuutalbum van Ruben Hein. Van dit album verschijnen de singles 'Elephants' en 'Somebody To Love'. Het verschijnt op het legendarische jazzlabel Blue Note Records. Op het album speelt naast Ruben Hein veel muzikaal talent mee: Stefan Kruger, Stefan Schmid (beiden Zuco 103), Benjamin Herman, David Rockefeller, Willem Friede (alle drie New Cool Collective) en het Praagse Philharmonisch Orkest. Na zijn debuut verschijnt er in 2011 een livealbum van Ruben Hein.

Revisited

In 2012 volgt het derde albumRevisited.Ruben Hein speelt hierop samen met drummer Joost Patocka en bassist Ernst Glerum vrij interpretaties op het debuutalbum Loose Fit.Er wordt nadrukkelijk niet gezongen op dit jazzalbum.

Hopscotch (2013)

Ruben Hein wilt na zijn debuutalbum Loose Fit (2010) even iets stevigers voor de opvolger Hopscotch. Dat album komt in april 2013 uit. Ruben Hein legt zijn jazzroots verder bloot en vermengt dit keer ook de sound met meer grooves en funk. 'Fool By Morning' is de eerste single afkomstig van Hopscotch, 'Faith & Fear' de tweede. Hein wordt in juni 2013 plotsklaps bekend bij het grote publiek door zijn muzikale bijdrage in het programma "Linda's Zomerweek", waarin hij de favoriete nummers van Linda's gasten vertolkte.

Tracks van Ruben Hein