Artiest

Whilk & Misky

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Whilk & Misky
Nima en Charlie ontmoeten elkaar in 2012, het klikt tussen de twee muzikanten en het duo woont binnen drie maanden samen. Nima heeft passie voor elektronische muziek en Charlie is meer van het gitaarspelen en de vocals. Met die combinatie beginnen ze Whilk & Misky.

Geluk bij een ongeluk

Charlie groeit op in Kent en is als klein jongetje al fan van Bob Dylan en Chuck Berry. Nima groeit op in Iran en verhuist later naar Dubai. Daar ontwikkeld hij zijn liefde voor elektronische muziek. Charlie en Lima ontmoeten elkaar in Londen. Charlie werkte daar in een restaurant en Lima kwam met zijn band langs. Charlie had sjans met de zangeres van de band die hem uitnodigde voor hun optreden de volgende avond. Charlie accepteert de uitnodiging, maar mist het optreden en komt erachter dat de zangeres getrouwd is. In plaats van een drankje met de knappe zangeres, dronk hij wat met Lima.

Muziek maken

Eén van de eerste nummer die het duo schrijft is: ’Wing Clipper’. De mannen delen het nummer met verschillende muziekblogs. Al gauw werd naar de muzikanten en hun gevraagd.  Whilk & Misky had echter nog maar twee platen klaar liggen en zagen zichzelf nog niet echt als een band. Ze waren gewoon graag bezig met muziek maken. De mannen besluiten hard aan het werk te gaan. En een intensiever periode van schrijven en muziekmaken volgt. 

Debuutplaat

In 2015 hebben ze twintig tracks klaarliggen en hun debuutplaat wordt datzelfde jaar nog verwacht.

Tracks van Whilk & Misky