Artiest

Andy Burrows

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Andy Burrows
Andy Burrows speelt jarenlang als drummer in Razorlight. Het grote publiek leert hem kennen als hij eind 2011 samen met zanger Tom Smith van Editors uit het niets met een kerstalbum op de proppen komt. Dat hij het ook prima in zijn eentje kan bewijst Burrows met de solosingle 'Keep On Moving On'.

Andy Burrows brengt in 2008 zijn solodebuut The Colour Of My Dreams uit. De opbrengsten van het album zijn bedoeld voor een kinderziekenhuis in zijn geboortestad Winchester in Engeland.

Doorbraak met 'Hometown'

Voor het grote publiek breekt Andy Burrows door in 2012 met de single 'Hometown'. Het is de eerste single van het album Company, dat door velen wordt gezien als zijn echte debuut. Zijn breekbare indie pop met invloeden van Beatles en Beach Boys slaat goed aan. Hij herhaalt zijn toverformule voor de singles 'Keep On Moving On', 'Because I Know That I Can' en 'If I Had A Heart'.

Fall Together Again

Wanneer je alles bij elkaar optelt kom je met Fall Together Again op het tiende album dat Andy Burrows uitbrengt. De plaat komt in oktober 2014 uit. Leadsingle 'As Good As Gone' is al een paar maanden eerder te horen.