Artiest

Destine

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Destine
Destine is een Nederlandse punkpopband en wordt vergeleken met bijvoorbeeld Fall Out Boy. Het vijftal is sinds 2006 bij elkaar en heeft al een platendeal bij Sony op zak.

A Dozen Dreams

Een jaar na de oprichting van de band tourt Destine in 2007 Europa door. Met materiaal van hun A Dozen Dreams EP treden ze op in Engeland, Wales, Frankrijk, Duitsland, België en natuurlijk Nederland. Daarnaast staan ze in het voorprogramma van onder meer Fall Out Boy en krijgen ze airplay tv en radio.

Platendeal

Eind 2008 tekent Destine bij Sony. De jongens duiken met producer James Paul Wisner (Paramore) de studio in. Hij is onder de indruk en al snel is de vier-track-single 'In Your Arms' af. Hiermee is de band te horen en te zien op de Nederlandse media. De single wordt een YouTube-hit.

Debuutalbum

In september 2009 vertrekt Destine richting Amerika om daar met James Paul Wisner aan het debuutalbum te werken. Het album ligt nog niet in de winkels, maar toch weet Destine steeds meer zieltjes voor zich te winnen. De gestijlde punkrockertjes uit Nederland worden gedraaid op 3FM en hebben hordes vrouwelijke fans.

Spiders

'Stars' is de opvolger van 'In Your Arms' en wordt niet alleen op internet een succes. In de eerste weken van 2010 brengen de jongens in de aanloop naar hun album 'Spiders' uit. 

Lightspeed

Begin 2010 is het dan eindelijk zover voor de voormalige Serious Talents. Het album Lightspeed is opgenomen en geproduceerd in de Verenigde Staten. Alsof het niks is weten de jongens producer James Paul Wisner (van bijvoorbeeld Paramore) hun karretje te spannen. Het resultaat is zalen vol gillende tienermeisjes. 

Serious Talent Award

De band is in 2010 genomineerd voor een Serious Talent Award. Samen met de andere genomineerden vormen de band een indrukwekkend lijstje: Caro Emerald, Go Back To The Zoo, Valerius, Flinke Namen en dus Destine. 

Down 

'Down' is na het voorgaande album Lightspeed de eerste single die de band uitbrengt. 'Down' verschijnt in oktober 2010. Ondertussen zijn de jongens helemaal niet down, maar timmeren lekker aan de weg in Europa, met een tour door Zweden en met optredens in onder andere Duitsland.

Stay

Om de fans te bedanken geven de mannen van Destine in december 2010 een eenmalig concert in de Melkweg om het Destine-jaar goed af te sluiten. Begin 2012 vliegt de band richting de VS om alvast een aantal tracks voor het tweede album op te nemen. De eerste single 'Stay' verschijnt in juni 2012 en is al snel veelvuldig op de radio te horen.

Vertrek Robin Faas

Drummer Robin Faas kondigt in oktober 2011 aan dat hij de band verlaat. Zijn voornaamste redenen zijn het vele touren en de financiële onzekerheid die met het leven van een muzikant gepaard gaan. De overige bandleden betreuren zijn besluit, maar vinden in Jordy Datema, voormalig drummer bij onder andere The Hot Stewards, een waardige vervanger.

Illuminate

Op 30 maart 2012 zal Destine het tweede album Illuminate uitbrengen, waarvan eerste single 'Night Skies' begin die maand wordt uitgebracht. Voorafgaand aan die eerste single wordt de documentaire Footprints uitgebracht op dvd, waarin de band een jaar gevolgd wordt tijdens onder meer de opnames van Illuminate.

Tracks van Destine