Artiest

Gare du Nord

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Gare du Nord
Nederlands-Belgisch loungeband die bestaat uit Ferdy Lancee, Barend Fransen en de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Ze staan onder contract bij Blue Note Records en twee van hun albums - (In Search Of) Excellounge uit 2001 en Kind of Cool uit 2003 - bereikten de gouden status.

Ferdy Lancee en de Belgische saxofonist Barend Fransen beginnen hun samenwerking in 2001 naar aanleiding van een soundtrack voor een eenmalige lounge-avond in België. De muziek komt in handen van de grote independent Play It Again Sam in Brussel wat leidt tot de albums (In Search Of) Excellounge in 2001 en Kind Of Cool in 2002. Enkele nummers komen terecht op de soundtrack van de serie Six Feet Under en de speelfilm Ghost Rider, uit 2006. 

Tournee

Gare du Nord gaat in 2003 met een negen man sterke band op tournee door Nederland en Rusland. In de eigen Cell4-Studio in Nederland wordt het derde album Club Gare du Nord (2005) opgenomen. Op die plaat wordt het duo terzijde gestaan door onder andere de Franse jazztrompetist Erik Truffaz en de gospelzangers van het Amerikaanse Imani Fellowship Choir.

Eurosonic

Tijdens Eurosonic te Groningen op 12 januari 2006 start de Underground Station Tour 2006 van Gare du Nord. Daarnaast verzorgt het duo de soundtrack voor Stout, het boek van Heleen van Royen en Marlies Dekkers.

Sex 'n Jazz

Gare du Nord neemt begin 2007 samen met de Britse zanger Paul Carrack de single 'Ride On' op. Het nummer staat ook op het album Sex 'n'Jazz, dat in mei 2007 verschijnt. Het vierde album van Gare du Nord is het eerste deel van een 'love trilogie'. Naast Carrack bevat de plaat vocale gastbijdragen van de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti en soulzanger Marvin Gaye in het nummer 'You're My Medicine' dat ook te horen is in Sexual Healing, een Amerikaanse biografische speelfilm van regisseur Lauren Goodman over de laatste levensjaren van Marvin Gaye (1939-1984). 

Theaters

In de periode 2008 - 2012 speelt de groep geregeld in de Nederlandse theaters en gaan ze een samenwerkingsverband aan met Blue Note Records. De fans vroegen er al jaren om en eindelijk is het zover: het eerste live album van Gare du Nord is een feit. Met hoofdrollen voor Dorona Alberti, Jan van Duikeren en Marvin Gaye. Met de classic hits Beautiful Day, Pablo's Blues en Marvin & Miles en de nieuwe single You're My Medicine. En met de extra lange live versies van Boogie All Night Long en We Still Grow.

Collected

In 2013 komt er een verzamelalbum van Gare Du Nord uit genaamd Collected. In 2014 wordt het album opnieuw uitgebracht.