Artiest

Future Presidents

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Future Presidents
Als producers zijn de jongens al jaren bezig en in 2009 is het tijd om zelf muziek te gaan maken. 'The World Keeps Changing' is de eerste single van de popband Future Presidents.

Maarten (Marty Lee), Willem (Will-M) en Joachim (Joa-G) timmeren al jaren aan de weg als producers voor de meest uiteenlopende acts en artiesten. Zo zijn ze betrokken geweest bij verschillende officiële remixen, voor onder meer Justin Timberlake, en 'normale' releases voor artiesten uit binnen- en buitenland. De naam van het producerstrio, Future Presidents, slaat op hun ambities in de muziek.

Oprichting popband

Willem en Joachim zijn ondertussen ook bezig met hun soloprojectjes en willen niet alleen blijven produceren, maar ook zélf muziek maken en optreden. Hun stijlen blijken dicht bij elkaar te zitten en ze besluiten de handen ineen te slaan. Zo is in 2009 de popband Future Presidents geboren. Joachim staat niet op het podium, maar blijft indirect wel productioneel betrokken bij de band.

Serious Talent

In hetzelfde jaar krijgen de mannen het label 'Serious Talent' van 3FM. Hiermee scoren ze met hun nummer 'The World Keeps Changing' airplay op de zender en optredens op de gang. Later dat jaar weet het liedje ook door te dringen tot de playlist van 3FM. Ook het clipje wordt regelmatig op tv uitgezonden.

Debuutalbum

Na 'The World Keeps Changing' willen Willem en Maarten eerst nog een tweede single uitbrengen, maar daarna vinden ze het tijd voor het debuutalbum.