Artiest

The Horrors

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Horrors
Britse goth-shoegaze-post-punkers, die hun sound transformeerden van echte garagerockers tot een moderne interpretatie van Joy Division.

Garage

The Horrors beleven een heftige zomer in het jaar van hun oprichting: blijkbaar is hun sound en uiterlijk precies waar London op zat te wachten. Korte optredens raken in no time uitverkocht; optredens in platenzaken lopen uit op relletjes. En dat terwijl de heren hun eerste plaat nog moeten uitbrengen!

Strange House

Als Strange House uitkomt, blijkt de hype terecht: het is een erg arty album, maar dan op een manier die je uit je stoel doet opspringen om meubilair stuk te trekken. 

Sea Within A Sea

Opvolger Primary Colours laat een heel andere kant van The Horrors zien: langzamer, statiger, meer synthsizers en meer goth. Grootste kunststukje van Primary Colours is het laatste nummer en eerste single: 'Sea Within A Sea' is een meesterlijke track.

Skying

Als Skying in 2011 uitkomt, blijkt er net zo'n te gek nummer op te staan als op The Horrors' vorige album. 'Still Life' laat zien dat deze band niet bang is om bij elk nieuw album iets nieuws te proberen. 

Luminous

Dit blijkt eens te meer op hun vierde album. Hoewel de verandering in stijl niet zo alomvattend is als bij Primary Colours, laat Luminous zien dat The Horrors een blijvertje is.