Artiest

Mando Diao

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Mando Diao
Deze Zweedse band is al jaren populair in Zweden en Duitsland. Mando Diao is opgericht in 1995 en wisselde tot 1999 vaak van formatie. De mannen krijgen de ene lovende recensie na de andere.

Het verhaal van Mando Diao start in 1995 wanneer Björn Dixgard en Daniel Hugland in de band Butler speelden. Vier jaar lang vinden er veel wisselingen plaats in de bezetting. Dan vinden de twee mannen dat het tijd is om de band echt serieus te nemen. Björn Dixgard en Gustaf Norén sluiten zichzelf voor veertien maanden op in een zomerhuisje om nummers te schrijven.

Beatles

De muzikale maatjes laten zich vooral inspireren door Beatles. Na een goed gesprek over deze band sluit Gustaf zich definitief aan bij de band en dopen ze zichzelf Mando Diao.

Bring 'Em In

Bring 'Em In is het debuutalbum en komt in Zweden in 2002 uit. Het album bevat vooral demoversies. Een jaar later wordt het album internationaal uitgebracht. Ook debuutsingle 'Sheepdog' komt dan uit. In datzelfde jaar verlaat Daniel Hugland de band.

Lovende recensies

Mando Diao krijgt lovende recensies en wordt in de pers meerdere malen benoemd als beste nieuwkomer. Het tweede album Hurricane Bar vind zijn release in 2004 en Ode To Ochrasy komt in 2006 uit.

Ongeluk

De band heeft er al aardig wat concerten opzitten. Vooral in Duitsland, Japen en thuisland Zweden zijn ze populair. In 2007 komt de band in het nieuws vanwege een ongeluk. Tijdens een optreden in Zweden zakt de vloer waar de fans opstaan door en belandden een aantal van hen in het ziekenhuis vanwege een gebroken arm of been.

'Dance With Somebody'

Het laatste album Give Me Fire komt uit in februari 2009. Hier staat ook de single 'Dance With Somebody' op.