Artiest

Sister Sledge

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Sister Sledge
De Sledge-zusjes Debra, Joan, Kim en Kathy beginnen tezamen als kind in een kerkkoor, aangemoedigd door hun moeder Flo. Ze beginnen muziek op te nemen in 1971 als achtergrondkoortje voor kleine projecten tot ongeveer 1977. Dan worden ze ontdekt door de producers Bernard Edwards en Nile Rodgers. Zij maakten voor de dames de classic ‘We Are Family’. Deze song werd gebruikt door de Pittsburgh Pirates (honkbal) en werd mede daardoor een grote hit.

Andere sound

De producenten waren verantwoordelijk voor vele hits als ‘He’s The Greatest Dancer’ en ‘Lost In Music’. Sister Sledge wil, ondanks hun sterstatus, echter af van deze herkenbare sound en zodoende maken ze in 1981 een album met producent Narada Michael Walden. Dit album levert slechts het hitje ‘All American Girls’ op. De 4 zusjes besluiten nu zelf te gaan produceren maar tot 1985 blijft het in de hitlijsten stil . 

Voortleven

Zelfs als ze Nile Rodgers weer terug vragen voor het album ‘When the Boys meet the Girls’ komt daar een kleine (en laatste) hit vandaan; ‘Frankie’.En tot op de dag van vandaag ploeteren ze nog wat voort. Kathy Sledge ambieert een solo carrière en gaat in 1998 op tournee met Tramps. Zij staat tegenwoordig voor een kleinigheidje op een willekeurige bruiloft. Dat hun muziek nog steeds leeft blijkt ook uit de vele platen van nu die samples bevatten van Sister Sledge.In 1997 namen de gezusters een risico met: "African Eyes" mischien wel het mooiste dat ze ooit maakten!