Artiest

Pete Murray

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Pete Murray
Australische singer-songwriter wiens albums in Australië enorm goed verkopen. In Nederland wordt de single 'So Beautiful', van het album Feeler uit 2003, een hit in 2006.

Rugby

Pete Murray is in 2000 nog professioneel rugbyspeler, maar krijgt dan een zware knieblessure. Tijdens zijn revalidatie gaat hij uit verveling een beetje gitaar spelen. 

Debuutalbum

Via een onafhankelijk label brengt Pete in 2002 het album The Game uit. Een jaar later, als hij inmiddels een contract heeft bij Sony BMG, volgt zijjn echte debuutalbum Feeler. Dat album haalt zes keer platina.

'So Beautiful'

'So Beautiful' is het derde nummer van het album Feeler. Van het album verschijnen in Australië ook de singles 'Please' en 'Bail Me Out'. Murray luistert zelf graag naar artiesten als Nick Drake, Neil Young en Bob Dylan. Over hun albums zegt hij “You can pull out (an album) in 30 years and still hear the feeling in it, rather than something that’s dated by the musical fashions of the day”. 

Instrumenten

Op het album Feeler leggen klassieke rock ’n roll geluiden de basis. Daarnaast zijn drums, elektrische piano, akoestische gitaar, elektrische gitaar en natuurlijk de stem van Murray te horen.  

See the Sun

Na een succesvol jaar in 2004 neemt hij samen met zijn band, The Stonemasons, in 2005 zijn tweede album op. Dit album heet See The Sun. Van het album verschijnt in april 2007 in Nederland de single 'Opportunity'.

Summer At Eureka

Murray houdt de touwtjes graag in eigen handen en besluit dan ook om zijn derde album Summer At Eureka (2008) zelf te produceren. Hij neemt het album op in zijn eigenhandig gebouwde studio in New South Wales (Australie). Het zomerse nummer 'You Pick Me Up' is de eerste single die uitkomt.Tijdens zijn tweede Pinkpop optreden in 2008 wordt duidelijk dat Murray ook bij het grote publiek bekendheid heeft gekregen.

Blue Sky Blue

In 2011 verschijnt Blue Sky Blue, met als eerste single 'Always A Winner'. In september van dat jaar treedt Murray op tijdens het Songbird festival in Rotterdam.