Artiest

Ladyhawke

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Ladyhawke
De Nieuw-Zeelandse Pip Brown lanceert vanuit Londen de ene na de andere catchy popdance single.

Pillipe 'Pip' Brown komt op de wereld in het kleine Masterton, vlakbij Wellington, Nieuw Zeeland. Haar musicaliteit komt niet uit de lucht vallen: haar beide ouders zijn werkzaam in de muziek. Op de middelbare school begint ze al met muziek maken. Ze speelt in verschillende grunge- rock bandjes. Na haar middelbare school vertrekt Brown naar Wellington en vormt daar met vrienden de band Two Lane Blacktop, waar ze de gitaar ter hand neemt. Zelf omschrijft ze de band als een kruising tussen Iggy en The Stooges en The Clash.

Teenager

Two Lane Blacktop gaat uit elkaar als de drummer en de zanger het bijltje erbij neergooien vlak voor een optreden. In een impulsieve bui springt Pip toch op het vliegtuig, richting Melbourne, Australië. Al snel leert ze Nick Littlemore kennen, die haar vraagt of ze in zijn band Teenager wil spelen. Zo gezegd, zo gedaan: twee jaar spelen ze samen.

Ladyhawke

Dan besluit Brown zich te richten op haar eigen muziekproject dat ze Ladyhawke noemt naar de gelijknamige film uit 1985 met Michelle Pfeiffer en ..... Rutger Hauer, nota bene! Brown heeft de behoefte om muziek te maken , waar mensen blij van worden en waarbij ze een gevoel van nostalgie bij krijgen, ook al horen ze een liedje voor het eerst. Ze is dol op herinneringen die een liedje kunnen oproepen en ze wil dat haar muziek dat oproept, ook al ken je de muziek niet eens! Een ambitieus project dus.

by Ladyhawke

En nu zijn haar pogingen tot nostalgie gebundeld in haar naamloze debuutalbum. Ze heeft al drie singles uitgebracht van deze plaat:  'Paris Is Burning',  'Back Of The Van' en 'My Delirium'.Op het podium heeft ze een beetje last van haar verlegenheid, maar in haar muziek gooit ze alle remmen los.

Tracks van Ladyhawke