Artiest

Cascada

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Cascada
De Duitse Eurodance-act Cascada wordt bekend bij het grote publiek in Nederland door hun single 'Everytime We Touch'. Het drietal blijft na hun doorbraak doorgaan met albums en singles maken.
De producers Manuel Reuter (DJ Manian) en Yann (Yanou) worden bijgestaan door de blonde zangeres Natalie Horler en vormen met zijn drieën de uit Duitsland afkomstige Eurodance-act Cascada.

Vóór Cascada

Yanou werkt voor Cascada samen met Do aan de singles 'On & On' en 'Heaven', waarmee hij als producer toch twee hits in handen had. Buiten een muzikale achtergrond horen we van de overige twee leden weinig voordat Cascada doorbreekt.

Beginjaren

Sinds 2004 maakt het drietal gezamenlijk platen, maar het succes laat nog op zich wachten. De singles 'Miracle' en 'Bad Boy' zijn geen release. Toch zorgen deze platen ervoor dat ze een platendeal in Amerika scoren. Helaas voor de Duitsers mislukt dit avontuur ook.

Succes

Cascada laat zich niet uit het veld slaan en blijft platen maken. Dit werpt uiteindelijk zijn vruchten af, want in 2005 scoren ze met 'Everytime We Touch' een internationale hit. Deze werd snel opgevolgd door het gelijknamige album Everytime We Touch. Van dit album komen meer singles die vooral in Europa successen zijn.

Perfect Day

Na een stapel singles brengt het drietal hun tweede album, Perfect Day, uit. Deze plaat staat vol met dancecovers van verschillende populaire popnummers, zoals bijvoorbeeld 'Sk8r Boi' van Avril Lavigne.

Evacuate The Dancefloor

In 2009 loopt het derde album flinke vertraging op door problemen met de platenmaatschappij. Het album, Evacuate The Dancefloor, laat daarom even op zich wachten. Wel brengt de act de gelijknamige single uit en weten hiermee een plaatsje te veroveren op de playlist van 3FM.

Tracks van Cascada