Artiest

Hockey

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Hockey
De funky new wave band Hockey komt uit het Amerikaanse Portland, maar valt in Engeland en de rest van Europa beter in de smaak. Met hun grappige teksten en frisse geluid scoren de jongens airplay met 'Too Fake' en 'Song Away' van hun debuutalbum Mind Chaos.

Ben Grubin (zang), Brian White (gitaar), Jeremy Reynolds (bas) en Anthony Stassi (drums) bundelen in 2007 hun krachten en vormen zo de new wave, punky, indierockband Hockey.

Mind Chaos

Hun eigengemaakte demo Mind Chaos komt in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks uit en is even te downloaden via iTunes. Al snel komen ze onder de aandacht van platenmaatschappij Capitol Records en krijgen ze een platendeal. Dit zorgt ervoor dat in de nazomer van 2009 een uitgebreide versie van Mind Chaos een echte release krijgt.

Hockey in Europa

In hun thuisland Amerika blijft het succes uit. In Europa daarentegen gaat het de jongens meer voor de wind, hoewel van een doorbraak geen sprake is. Toch scoort Hockey airplay met hun debuutsingle 'Too Fake' en later met 'Song Away'. De band brengt een nieuw, fris geluid met bij vlagen grappige teksten.

Tracks van Hockey