Artiest

dEUS

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. dEUS
Belgische alternative band die behalve in zijn thuisland ook in de rest van Europa voet aan de grond krijgt. In 1994 brengt dEUS het debuutalbum Worst Case Scenario uitbrengt. 'Suds & Soda' en 'Hotellounge' worden radiohitjes.

Worst Case Scenario

Als coverbandje begint dEUS in 1991 in de lokale kroegen van Antwerpen te spelen. Na de e.p. Zea tekent Island Records de Belgen. In 1994 verschijnt Worst Case Scenario. Het album wordt een succes, mede door de radiohit(je)s 'Suds & Soda' en 'Hotellounge'. 

Albums

Na dit album is het in 1996 tijd voor het tweede album In A Bar Under The Sea dat geproduceerd wordt door Eric ’Drew’ Feldman (bekend van o.a. the Captain Beefheart Magic Band). Drie jaar later, in 1999, brengt dEUS het derde album uit, The Ideal Crash. Inmiddels heeft dEUS een groot publiek aan zich weten te binden en spelen ze op vele festivals in heel Europa. 

Wisselende formatie

Na dit derde album blijft het een aantal jaren stil rond dEUS. Er volgen enkele wisselingen in de bandformatie. Van de oorspronkelijke leden zijn Tom Barman (zang en gitaar) en Klaas Janzoons (toetsen en viool) over, de rest blijft wisselen tot 2004. In dat jaar is de band, na de komst van ex-Soulwax drummer Stéphane Misseghers, de nieuwe bassist Alan Gevaert en gitarist en zanger  Mauro Pawlowski (Evil Superstars), klaar voor een nieuw begin. 

Pocket Revolution

Het vierde studioalbum van de band komt 12 september 2005 uit en heet Pocket Revolution. dEUS geeft op 8 september 2005 een voorproefje van dit album en de geplande tour in het vernieuwde Patronaat in Haarlem.  

Vantage Point

Eind april 2008 staat het album Vantage Point gepland. Het is vernoemd naar hun eigen gelijknamige studio waar ze het album hebben opgenomen. Als eerste twee singles verschijnen 'Slow' en 'The Architect'.

Keep You Close

Het album Keep You Close verschijnt in september 2011. Ter ondersteuning van de najaarstour brengt de band de single 'Ghost' uit.