Artiest

Janne Schra

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Janne Schra
Janne Schra is tot 2010 zangeres bij de band Room Eleven. Na het uiteenvallen daarvan gaat ze verder met een nieuwe band Schradinova en nu ook gewoon onder haar eigen naam Janne Schra.

Room Eleven

Ze is van 2001 tot 2010 zangeres bij de band Room Eleven. Na het uiteenvallen daarvan gaat ze verder met een nieuwe band, Schradinova, die in oktober 2010 debuteert. Voor hun debuutalbum India Lima Oscar Victor Echo You schrijft Schra nummers met onder meer Torre Florim van De Staat, Tjeerd Bomhof en Leine.

Schra heeft bijgedragen aan het album Across van Perquisite, dat in oktober 2010 uitkwam. Tevens zingt ze mee in het nummer 'Wat ook een ander zegt' van Lucky Fonz III.

Janne Schra - Janne Schra

Vanaf 2012 treedt ze op onder haar eigen naam met een breed spectrum aan stijlen waarin Schra's strijkkwartet een belangrijke plaats krijgt toebedeeld. Het nieuwe album van Janne Schra geeft haar bijzondere stem alle ruimte om te vertellen. De verhalen achter de nummers hebben zoals altijd allemaal een eigen wereld en de rode draad is voelbaar en persoonlijk: ploeteren, geluk ervaren en dan bang zijn dat geluk te verliezen. Janne toog naar het wonderschone Gotland om daar met producer Tobias Fröberg (o.a. Ane Brun) op te nemen.

Tracks van Janne Schra