Artiest

Babyshambles

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Babyshambles
Na een radiostilte van zes jaar bracht Babyshambles in 2013 hun derde studioalbum Sequel To The Prequel uit. De band werd opgericht na het uit elkaar vallen van The Libertines. De permanent met alcohol- en drugsproblemen kampende Pete Doherty is de spil van de band. Het woelige privéleven van de zanger -Kate Moss weet er alles van- lieten de Engelse tabloids lekkerbekken. Is dit de reden dat Babyshambles nog steeds tot de verbeelding spreekt? Pete Doherty is hoe dan ook een karakter. Nothing Comes To Nothing is een typische Babyshamblestrack en een sterke single van het jongste album.

Libertines

De Britse band The Libertines is begin 2004 op sterven na dood, voornamelijk vanwege de drank-en drugsproblemen van hun zanger Pete Doherty. The Libertines besluiten dan ook om Doherty uit de band te gooien. Hierop richt Doherty een eigen band op: Babyshambles. Binnen een half jaar na de oprichting beginnen dezelfde problemen weer opnieuw:concerten worden afgelast omdat Doherty in de kreukels ligt, of in de bak zit. 

Shotters Nation

Ondanks al het gedoe brengt de band in 2007 een solide album uit: Shotters Nation. De tour die op de lancering van het nieuwe album volgt, blijkt echter net zo rammelend als de vorige tours. Wederom herpakt Doherty zich (hij blijkt evenveel levens te hebben als Keith Richards) en brengt een solo-album uit, getiteld Grace/Wastelands. Ook dit album doet het goed bij de pers, evenals het in 2013 uitkomende Sequel To The Prequel. In 2014 staan Babyshambles op Best Kept Secret - hopen we.