Artiest

Flume

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Flume
De naam Flume is een alias voor Harley Streten uit het Australische Sydney en die begon op zijn dertiende al met produceren, waarna hij een volledig eigen stijl ontwikkelde met het volop knippen en plakken van samples. Zijn eerste album kwam eind 2012 uit, met daarop onder meer zijn eerste single 'Holdin' on'.

Cornflakes

Een pak cornflakes zorgde ervoor dat de jonge Harley Streten uit Australië met produceren begon, omdat hij bij zo'n pak een gratis cd'tje kreeg met een programma waarmee geproduceerd kon worden. Daardoor zette hij op 13-jarige leeftijd al zijn eerste stappen op het gebied van produceren, maar omdat hij niet over dure instrumenten beschikte ging hij vooral met stukjes muziek van anderen aan de slag. Die sampletechniek gebruikt hij nu nog steeds en die heeft hem tot dusver geen windeieren gelegd.

Sleepless

Met Sleepless brengt Streten in 2011 onder de naam Flume zijn eerste EP uit, waarvan de titeltrack uiteindelijk ook op zijn debuutalbum terecht zal komen. De EP levert hem veel lovende reacties over de hele wereld op en leidt uiteindelijk zelfs tot een tour door zijn geboorteland Australië.

Nummer één

Op 9 november 2012 komt het naar zichzelf vernoemde debuutalbum van Flume uit, waarmee hij in eigen land de hoogste regionen van de hitparade bereikt. In de officiële ARIA Albums Chart kwam de plaat op nummer twee binnen, met alleen One Direction voor zich, en in de iTunes-lijst van Australië kwam het album zelfs op nummer één terecht. Op het album is een keur aan gastartiesten te horen.