Artiest

Party Animals

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Party Animals
De Party Animals zijn een van de toonaangevende acts tijdens de happy hardcore-periode in de tweede helft van de jaren '90. In korte tijd eindigen vijf nummers van de Gabbers in de top 10, waaronder drie nummer 1 hits.

Happy Hardcore

Tijdens de tweede helft van de jaren '90 ontwikkelen er binnen de housemuziek steeds andere subgenres. Een vrolijke variant van de Duitse en Britse rave groeit uiteindelijk uit tot een populair genre dat enkele jaren de muziekscene in Nederland zal domineren. Vooral Nederland gaat voor de bijl en hakt er op los tijdens de heydays van Happy Hardcore.

Party Animals

We maken voor het eerst kennis met de Party Animals, wanneer deze in de video van producers Flamman & Abraxas voorbij komen stuiteren. De remix van Technoheads 'I Wanna Be A Hippie' is een groot succes en luidt een periode van Happy Hardcore in. De Party Animals zelf zien hun kans rijk en besluiten hun eigen muziek uit te gaan brengen.

Good Vibrations

En met succes. Binnen een jaar verschijnt het eerste album van de Party Animals. De eerste drie releases van dat album belandden op de nummer 1 positie en behalen goud ('Have You Ever Been Mellow' en 'Hava Naquila') en zelfs platina ('Aquarius') status.

Alle zijn remixes of gebruiken samples van al bestaande nummers. 'Have You Ever Been Mellow' maakt gebruik van Olivia Newton Johns 'Have You Never Been Mellow', 'Hava Naguila' is een oud Israëlisch nummer en het origineel van 'Aquarius' komt uit de musical Hair. Het geeft de muziek van de Party Animals het herkenbare tintje dat het nodig heeft om nog aanstekelijker te worden.

Party@Worldaccess.nl

Het tweede album Party@Worldaccess.nl blijkt niet in de voetsporen van Good Vibrations te kunnen treden. Hoewel 'We Like To Party' en 'Atomic' (cover van Blondie) nog wel hoog in de Mega Top 50 komen te staan, wordt de nummer 1 positie niet meer behaald. Met een remake van Frank Sinatra's 'My Way' is duidelijk dat de Happy Hardcore scene aan populariteit aan het inleveren is.

Hosanna Superstar

In 1998 is het einde van het gabbertijdperk in zicht. Een enkeling probeert het nog wel, maar tot groot succes zal het niet meer lijden. Zo gaat het ook met de singles 'Whatever' en 'Hawaii 5-0' afkomstig van het album Hosanna Superstar. Derde release van dat album 'The Show' komt niet eens meer in de Mega Top 50 terecht en het einde van de Party Animals lijkt in zicht.

Gang Of 4

We horen dan ook een tijdje niets meer van de Party Animals. Pas in 2002 merkt Flamman op een studentenfeest hoe populair de hits van de groep nog zijn en steekt weer wat energie in de zaak. Het lijdt tot een mini-revival met de singles 'Life Is Short', 'Xanadu' en 'Total Confusion' en het (halve compilatie-)album Gang Of 4 tot gevolg.

Nog steeds te boeken

Tegenwoordig zijn de Party Animals nog gewoon te boeken voor optredens. Zo nu en dan komt er nieuw materiaal uit, maar tot registraties in de hitlijsten heeft dit nog niet geleid.

Tracks van Party Animals