Artiest

MEROL

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. MEROL
MEROL of Merel Baldé is de zangeres van hits zoals “LEKKER MET DE MEIDEN” en “GEEN REET”.  Volgens haarzelf is haar muziek een herkenbaar aan ironie en een 80’s synthesizer sound.

Soldaat van Oranje

Nadat Merel in 2014 afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie speelde ze in meerdere theatervoorstelling waaronder Soldaat van Oranje. In 2018 Ontstond echter het personage MEROL en begon ze aan haar carrière in de muziek, ze bracht een EP genaamd “BOTER” uit op Valentijnsdag, op dit deze EP staat ook “IK WIL EEN KIND VAN JOU”. MEROL brengt haar muziek uit onder haar eigen label AMEHOELA RECORDS. 

LEKKER MET DE MEIDEN

In de zomer kwam “LEKKER MET DE MEIDEN” uit, hoewel het een super catchy nummer is heeft het ook echt wel een boodschap. Het gaat in tegen de stereotypes over vrouwen “Als De Jeugd Van Tegenwoordig zingt over pikken is er niks aan de hand, maar als ik ‘spuit me vol’ zing, wordt er echt van opgekeken” zei MEROL tegen VICE. Na het succes van “LEKKER MET DE MEIDEN” begint het filmen voor een documentaire genaamd lekker met Merol die haar volgt naar haar optreden in Paradiso.Ook brengt ze in de winter “KERST MET DE FAM” uit.  

Superlatief

Na hits zoals “Geen Reet” met Bokoesam en “Krijg Het Er Geil Van” met Gotu Jim is het tijd voor een nieuwe EP. Op 18 oktober 2018 brengt ze Superlatief uit met Superlatieven als single, ze legt uit dat je alles in extremen wil. Superlatief is een album die anders is dan eerdere muziek van MEROL het is nog steeds taboe doorbrekend maar subtieler dan bijvoorbeeld “HOU JE BEK EN BEF ME”  

Valentijnsdag

Valentijnsdag is sinds 2018 een dag dat MEROL muziek uit brengt. In 2018 was dat de EP BOTER, in 2019 komt HOU JE BEK EN BEF ME met onze eigen Sander Hoogendoorn in de videoclip die uiteindelijk door YouTube een leeftijdsbegrenzing kreeg. In 2020 komt MEROL met Binnendingen een heel rustig liedje over samen lekker knus binnen zitten. 

Ik **** je op afstand

Samen met Arjen Lubach van Zondag met Lubach maakte ze een liedje over afstand houden tijdens de coronacrisis. Het nummer werd gereleaset tijdens de laatste uitzending van seizoen 11 van Zondag Met Lubach.  Ook bracht MEROL Houseparty uit tijdens de Coronacrisis.