Artiest

Klaxons

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Klaxons
Klaxons is een Engelse punk-rockband die gevestigd is in Londen. Het debuutalbum van de band, Myths Of The Near Future, verschijnt in Nederland in februari 2007. De eerste single van het album is 'Golden Skans' en komt uit in maart 2007.

De jonge Engelse band bestaat in eerste instantie alleen uit zanger en bassist Jamie Reynolds, zanger en toetsenist James Righton en gitarist Simon Taylor-Davis. Drummer Steffan Halperin is sinds 2007 een volwaardig lid van de band.

Londen

De band is gevestigd in Londen. Geen van de bandleden is echter afkomstig uit de Engelse hoofdstad. Simon en James komen uit Stratford-Upon-Avon. Jamie groeit op in Bournemouth en Southampton.PlatencontractKlaxons tekent in 2006 een platencontract bij het label Polydor. Op dat label verschijnt in Engeland in oktober 2006 de single 'Magick'.

Muziekstijl

De muziek van Klaxons wordt door de band op haar eigen Myspace-pagina omschreven als 'psychedelic / progressive / pop'.'Golden Skans'Van het debuutalbum Myths Of The Near Future, dat in januari 2007 uitkomt, verschijnt in maart 2007 de single 'Golden Skans'. Het nummer is een pakkend popliedje dat door de aanstekelijke whoohoho-melodie al snel in je hoofd blijft zitten.

Tracks van Klaxons