Artiest

Nana Adjoa

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Nana Adjoa
De Nederlands-Ghanese Nana Adjoa, geboren als Nana Effa-Bekoe, is zangeres en multi-instrumentalist. Haar melancholische indiepop zit vol poëtische teksten en spannende laagjes. Haar nummer 'Late Bloomer' heb je al voorbij horen komen op 3FM, maar Nana staat klaar voor meer!

Perfectionistisch

Nana volgde een opleiding aan het conservatorium van Amsterdam, waar ze slaagde met een acht. Vervolgens speelde ze in Sue The Night, zat ze in de band A Polaroid View en speelde ze shows met Janne Schra.

Haar debuut-EP Down At The Root kwam uit in november 2017, wat een flinke tijd later was dan gepland. Nana is nogal perfectionistisch en stuurt dus niet zomaar een liedje de wijde wereld in. Alles moet kloppen. Maar... als het volgens Nana's maatstaven de wereld in mag, is het dus wél een nummer dat indruk maakt!

Een beetje pit in de tent

Nana schreef 'Late Bloomer' helemaal alleen, in haar slaapkamer. Het liedje is achteraf nog toegevoegd aan Down At The Root: "Ik ben alweer bezig met veel nieuw materiaal en daar is deze dus al tussenuit gepikt. We spelen hem ook live met de band, hij brengt wat leven in de brouwerij." Ook 'The Resolution' is van de EP Down At The Root. Net als 'No Sleep' en 'Dreamer'. 

Hieronder check je 'Late Bloomer' live bij 3FM!