Artiest

Soulvation

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Soulvation
Nederlandse groep rondom DJ's Ronald Molendijk en Jeroen Rietbergen die in 2001 debuteert met de single 'I Just Can't Stop'. De muzikanten die op het podium staan hebben hun nodige ervaring al achter rug bij o.a. Total Touch, Dilana Smith, René Froger en Candy Dulfer. Soulvation scoort in de zomer van 2002 een Megahit met 'Summer In The City'.

Crossover

Dat publiek niet meer alleen naar hoge draaitafels wil staan kijken waar een DJ eenzaam en alleen zijn plaatjes draait, is nu wel bekend. Het succes van de talloze goede crossover (dance-)acts in Nederland, is het daarvan het levende bewijs. Soulvation is een nieuwe Nederlandse band die onder leiding van een DJ fijn mixt tussen fusion-jazz, soul en dance. Die zowel een catchy disco inkopper maakt als I Just Cant Stop als een meer jazzy laidback track als Hes Gone. 

Flat Earth Society

Soulvation is de band, of dance-act voor wie dat liever heeft, van DJ Ronald Molendijk en toetsenist Jeroen Rietbergen (bekend van o.a. Candy Dulfer) en diverse (gast)muzikanten. De heren kennen elkaar van hun project Flat Earth Society waarmee zij een aantal 12"s uitbrachten. Dit project is 'een beetje van hetzelfde maar toch anders'. De muziek ze nu met Soulvation maken, is veel breder dan Flat Earth Society, dat alleen op vinyl uitkwam en meer toegespitst was op de dansvloer. 

Beginfase

De Rotterdamse DJ Ronald Molendijk experimenteert al jaren met de combinatie van DJ-geluiden en live-inbreng door muzikanten. Met pianist Jeroen Rietbergen neemt hij onder de naam Soulvation een album op met producer Michel van Schie en vertaalt dit naar een swingende podiumact, waar ook Leendert Haaksma (gitaar), Jan van Duikeren (trompet), Michel van Schie (bas) en vocalisten Caroline Dest, Marloes Nova en Andy deel van uitmaken. 

Debuut

Met succesvolle gigs op festivals als Parkpop, North Sea Jazz en Dance Valley is het debuterende jaar 2001 een succes. In november van dat jaar verschijnt het debuutalbum Some Love. Bij een andere platenmaatschappij komt in juli 2002 'Summer In The City' uit. De single wordt uitgeroepen tot 3FM Megahit. Het tweede album More Love laat op zich wachten tot begin 2003.