Artiest

Florian Wolff

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Florian Wolff
In 2008 maakt de wereld kennis met de Nederlandse singer/songwriter Florian Wolff en zijn muziek.

Succes na succes 

Na zijn plaatsing in de finale van de Grote Prijs van Nederland wordt hij in 2009 door 3FM met het nummer ‘Best Girl’ benoemd als Serious Talent. Hij verdiend hiermee airplay en komt regelmatig op visite in de studio, met als gevolg dat bijna honderd podia Florian en zijn band ontvangen.

Zijn debuutplaat ‘Catching Up, Standing Still’ is het zomerse eindproduct van ideeën die al jaren in het hoofd van Florian spoken. 

Greentour

De geboren Groninger is zeer begaan met het milieu en om deze gedachte om te zetten naar de praktijk koppelt hij zijn muziek aan de ‘duurzame gedachte’. In 2010 introduceert hij zijn zogenoemde Green Tour. Een tour met een eigen ‘groen’ podium wat door innovatief gebruik van wind-, zonne- en menselijke energie vrijwel geen belasting voor het milieu is en wel een hoop muzikaal lawaai oplevert. Als klap op de vuurpijl sluit de tour af op Lowlands 2010.

Vervolg 

Florian zijn creatieve bron is na zijn debuutalbum nog lang niet uitgeput. Inmiddels is de laatste hand aan het tweede album gelegd. Het nog titelloze album is beïnvloed door de creatieve vrijheid van Ben Harper, Eels en Jamie Lidell. De frivole tonen van zijn debuutalbum hebben plaats gemaakt voor een meer gelaagde en ongepolijste klankkleur.

Florian zal de opvolger van ‘Catching Up, Standing Still’ in september 2011 presenteren.