Artiest

The Hives

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Hives
Rockband uit Zweden. Ooit afgevraagd waarom sommige rockmuziek 'vuig' wordt genoemd? Luister naar The Hives en je begrijpt het. Hun grootste succes tot nu toe: de single 'Hate to Say I Told You So', die in 2002 voor de tweede keer wordt uitgebracht. De band heeft overigens niets te maken met de populaire profielensite. Voor het geval mensen dat denken.

Debuut

The Hives brengen in 1997 hun debuutalbum Barely Legal uit. Na drie jaar van stilte verschijnt in 2000 het Veni Vidi Vicious. Op dit album hebben de Zweden hun rauwe punkrock sound van het eerste album ingeruild voor een garage rocksound.

Hit

Op Veni Vidi Vicious staat onder andere het nummer 'Hate to Say I Told You So'. Het wordt twee jaar na het verschijnen van het album een hit als het opnieuw wordt uitgebracht. Ook de single 'Main Offender' wordt in dat jaar opnieuw uitgebracht en bereikt de hitlijsten.

Tyrannosaurus Hives

The Hives keren in 2004 terug met het album Tyrannosaurus Hives. De plaat levert één grote hit op: 'Walk Idiot Walk'. Het vierde album van de Zweedse band verschijnt in oktober 2007 en heet The Black and White Album.

Optreden

Optredens van de band zijn iets bijzonders. Gespeelde arrogantie en tomeloze energie zijn het handelsmerk. Nederland leert de Zweden kennen tijdens Pinkpop van 2001. In de jaren daarna spelen de Zweden verschillende keren in Nederland waaronder een spetterend optreden in 2005 in Tilburg. In 2008 zijn The Hives terug op Pinkpop. Ze spelen op de 3FM-stage.

Road Me

Het vijfde album van de band zal in 2012 verschijnen en krijgt de titel Road Me toebedeeld.

Tracks van The Hives