Artiest

Bell X1

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Bell X1
Een grote band uit Ierland en ze heten geen U2? Andere hint: toen ze nog Juniper heetten was Damien Rice hun zanger. Nee? Bell X1 natuurlijk - al vier albums lang oogsten ze lovende kritieken en veel succes in Ierland.

Bell X1 begint de carriere in de jaren negentig met Damien Rice als frontman genaamd Juniper. Rice verlaat de band om artistieke meningsverschillen, ofwel: Rice wil recyclebaar papier voor de albumhoesjes en de rest van band zal het een worst wezen. Dus een breuk. Bell X1 raapt de brokstukken bij elkaar en gaat verder als kwartet. De band maakt meteen een shift naar een andere muziekstijl na het vertrek van Rice.

Drummer Paul Noonan drukt zijn stempel op de band en creeert de Talking Heads stijl, waarom de band nu zo bekend staat. Neither Am I + Music in MouthHet eerste album Neither Am I wordt alleen in Ierland uitgebracht. Het album zorgt voor een trouwe fanschare, maar bereikt niet het grote publiek. Dat gebeurt wel als het nummer 'Eve, Apple of My Eye' van het tweede album Music in Mout , tijdens de bekende TV- Serie  The O.C. gedraaid wordt achter een scene waar twee vrouwen zoenen.Geheid succes!

FlockFlock is het derde studio album van de band en hecht de fans nog sterker aan zich. Na een breuk met de het platenlabel voor een vierde album, gaat het de band voor de wind. De VS ligt in ieder geval aan hun voeten. Nu Nederland nog. In 2008 verlaat Brian Crosby de band en gaat Bell X1 verder als trio.

Tracks van Bell X1