Artiest

Hanson

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Hanson
Tiener poptrio die door het leven gaat als 'de Jackson 5 van de jaren '90'. Zac, Isaac en Taylor Hanson scoren in 1997 een nummer 1-hit in de Verenigde Staten en krijgen hiervoor een platina single uitgereikt. In Nederland haalt de single de tweede plaats. 'Where's The Love' en 'I Will Come To You' worden ook hits.

Drie piepjonge Amerikaanse broertjes uit Tulsa, Oklahoma met lang blond haar die eensgezind over de bloemetjes en de bijtjes zingen in het luchtige 'MmmBop'. Dat riekt naar Jackson Five praktijken. Niets blijkt echter minder waar, de drie muzikale Hanson broertjes Isaac, Taylor en Zack hebben geen tirannieke vader en zijn uit eigen beweging de muziekbusiness in gegaan.

Terug

Na een hele rits hits en een kerstalbum wordt het een tijdje stil rond de Hanson broertjes (pubertijd? groeistuipen?) totdat ze in 2000 terugkeren met een nieuw album (This Time Around) en een nieuwe look. Korter blond haar. De single 'If Only' wordt een hit(je).

Underneath

Weer wordt het erg stil rond het trio. Na de tegenvallende resultaten van This Time Around worden ziet de platenmaatschappij weinig meer in ze. Ze besluiten maar voor zichzelf te beginnen en richten het label 3CG Records op. Hierop komt in 2004 het album Underneath uit. Hanson is duidelijk weer een stuk opgegroeid qua looks, maar dit mag niet baten. De single 'Penny And Me' flopt flink.

Gezin

In april 2005 treedt het trio op in de Amsterdamse Paradiso. In de daaropvolgende jaren houden de inmiddels volwassen heren zich voornamelijk bezig met gezinsuitbreiding.

Tracks van Hanson