Artiest

Corinne Bailey Rae

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Corinne Bailey Rae
Engelse zangeres uit Leeds, doet 10 jaar ervaring op in het jazzcircuit en debuteert dan in Nederland met de single 'Put Your Records On'.

De Engelse zangeres komt uit Leeds en heeft een Engelse moeder en Indiase vader. Corinne begint op haar vijftiende de Indieband "Helen". Ze is de zangeres en gitariste van de band. De band gaat uit elkaar en Corinne gaat aan het werk bij een locale jazz club. Hier mag ze zo nu en dan met de band meezingen. Ook studeert Corinne Engelse literatuur.

Debuut

Corinne put haar muzikale inspiratie uit artiesten als Billie Holiday, Bjork, Erykah Badu en Led Zeppelin. Deze muzikale diversiteit laat ze ook op haar titelloze debuutalbum horen. Het album is een mengelmoes van pop en soul. Eén van de nummers op het debuutalbum is de eerder uitgebrachte single 'Like A Star'. In Engeland eindigde dit nummer op de 34e plaats van de Hitlist UK Top 75. Corinne debuteert in Nederland in 2006 met 'Put Your Records On'. De tweede single wordt Trouble Sleeping. Vervolgens brengt de zangeres 'Like a Star' opnieuw uit, ook in Nederland. Op vrijdag 9 juli 2010 trad ze op op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Tracks van Corinne Bailey Rae