Artiest

Ugly Kid Joe

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Ugly Kid Joe
Amerikaanse pop-metalband die in 1992 en 1993 twee grote hits scoort met 'Everything About You' en de cover 'Cats In The Cradle'.

Begin jaren '90 staat een Californische band op die naar de naam Ugly Kid Joe luistert. (De naam is een antwoord op de band Pretty Boy Floyd.) In 1992 verschijnt het debuutalbum America's Least Wanted. Het levert twee grote hits op. 'Everything About You' haalt in de zomer van datzelfde jaar de Top 10 in Nederland en in de Verenigde Staten. 'Cats in the Cradle', een cover van Harry Chapin, schopt het bij ons tot een 14e plaats, aan de andere kant van de oceaan haalt het een 6e plaats.

Motel California

Tevens weet de single goud in de wacht te slepen. Menace To Sobriety verschijnt in 1995. Wanneer het album flopt, zet platenmaatschappij Mercury de band aan de kant. Het weerhoudt Ugly Kid Joe er niet van een derde album op te nemen en uit te brengen: Motel California (1996). Maar ook Motel California zal geen potten doen breken.

Break Up

Deze laatste klap doet de band in 1997. Verschillende bandleden gaan in andere projecten verder, waaronder leadzanger Whitfield Crane die dezelfde rol voor de New Yorkse rockband Life Of Agony in gaat vullen.

Reunie

In de zomer van 2010 begint het toch weer te jeuken bij de bandleden. Een reunie wordt in verscheidene bladen aangekondigd, maar het blijft onduidelijk of er ook daadwerkelijk nieuw materiaal zal verschijnen.