Artiest

Jamie Woon

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jamie Woon
Er is eigenlijk niets dat de Britse singer/songwriter Jamie Woon (28) niet kan of interessant vindt. Hij combineert zijn soulfulle stemgeluid en beatbox met elektronische beats die hij zelf produceert. Ook experimenteert hij er lustig op los met verschillende muziekstijlen

Alleskunner

Er is eigenlijk niets dat de Britse singer/songwriter Jamie Woon (28) niet kan of interessant vindt. Hij combineert zijn soulfulle stemgeluid en beatbox met elektronische beats die hij zelf produceert. Ook experimenteert hij er lustig op los met verschillende muziekstijlen: zo bracht Woon in 2006 een demo uit met daar op een eigen versie van ‘Wayfaring Stranger’ - de folksong dat eerder werd gezongen door onder anderen Johnny Cash en Dusty Springfield.

BRIT School

Muziek is altijd belangrijk geweest in het leven van Woon. Al jong begon hij met het bespelen van de saxofoon, en vanaf zijn vijftiende de akoestische gitaar. Hij heeft een opleiding gevolgd aan de BRIT School of Performing Arts in Londen, waar hij ongeveer gelijktijdig afstudeerde met Adele en Amy Winehouse. Met laatstgenoemde deelde hij een aantal jaar geleden nog het podium.

Opkomende muziekstroming

Mirrorwriting, het debuutalbum van Jamie Woon dat in april 2011 uitkwam, is een goede weerspiegeling van een opkomende muziekstroming waarin het digitale centraal staat. Waar eerst een hele studio en een band nodig waren voor het opnemen van een album, kom je nu al een heel eind met alleen een laptop en de nodige software.

Combinatie

De combinatie van Woon’s stem en de kale, zichzelf herhalende beats, zorgt voor een samenspel tussen warme soul en kille elektronica. De vergelijking met James Blake is dan ook voor de hand liggend. Maar waar Blake duidelijk hoorbaar een dance-achtergrond heeft, is Woon van oorsprong een echte singer/songwriter.